dzisiaj jest piątek, 20 kwiecień 2018

opony, felgi



 Biznes 
 Sport 


Kolejna restauracja dołączyła do Programu Menu Bez Tajemnic
Program Menu Bez Tajemnic
 Kolejna restauracja dołączyła do Programu Menu Bez Tajemnic


Najczęściej czytane
Kolejna restauracja dołączyła do Programu Menu Bez Tajemnic

opublikowany: czwartek, 1 grudzień 2011 / źródło: Unilever Food Solutions Polska Sp. z o.o.

Restauracja Hotelu Dosłońce**** Conference & SPA z Racławic, jako kolejny lokal gastronomiczny w Polsce, przystąpiła do Programu Menu Bez Tajemnic.

Przeczytaj także
Otyłość dzieci.Zadbaj o najmłodsze pokolenie swoich klientów

Gra w otwarte karty w Tychach i Krakowie 2 nowe restauracje w programie Menu Bez TajemnicGra w otwarte karty w Tychach i Krakowie 2 nowe restauracje w programie Menu Bez Tajemnic

Rodzinne święta w restauracji? To możliwe!Rodzinne święta w restauracji? To możliwe!

Mówimy STOP marnowaniu żywności przez lokale gastronomiczneMówimy STOP marnowaniu żywności przez lokale gastronomiczne

Kuchnie przyjazne środowisku - wyniki drugiej edycji World Menu ReportKuchnie przyjazne środowisku - wyniki drugiej edycji World Menu Report

Menu Bez Tajemnic - wyniki eksperymentów w restauracjach w Poznaniu i KrakowieMenu Bez Tajemnic - wyniki eksperymentów w restauracjach w Poznaniu i Krakowie

Kolejne restauracje dołączyły do Programu Menu Bez TajemnicKolejne restauracje dołączyły do Programu Menu Bez Tajemnic

Studenckie lato z menu pod rękąStudenckie lato z menu pod ręką

Menu Bez Tajemnic - podsumowanie eksperymentu w Bistro MelonMenu Bez Tajemnic - podsumowanie eksperymentu w Bistro Melon

Menu Bez Tajemnic - autorski program Unilever Food SolutionsMenu Bez Tajemnic - autorski program Unilever Food Solutions

Unilever Food Solutions: trendy żywieniowe a wymagania konsumentów restauracjiUnilever Food Solutions: trendy żywieniowe a wymagania konsumentów restauracji

Nowa odsłona www.unileverfoodsolutions.plNowa odsłona www.unileverfoodsolutions.pl

World Menu Report, czyli czego oczekujemy jedząc poza domemWorld Menu Report, czyli czego oczekujemy jedząc poza domem

Unilever Food Solutions - nowe spojrzenie na markęUnilever Food Solutions - nowe spojrzenie na markę


Jest to dowód, że Program cieszy się coraz większą popularnością w branży gastronomicznej i wśród konsumentów. Na tym jednak nie koniec -do organizatorów Programu zgłosiły się już kolejne restauracje. Niedługo w całej Polsce będzie można dowiedzieć się więcej na temat wartości odżywczej spożywanych dań w wybranych lokalach gastronomicznych.

Odkrywamy tajemnice menu w Racławicach
Restauracja Hotelu Dosłońce jest pierwszym lokalem gastronomicznym w Racławicach, który zgłosił się do Programu Menu Bez Tajemnic. Zarówno stali klienci, jak i pozostali goście restauracji, będą mieli teraz możliwość dowiedzieć się więcej na temat serwowanych dań. Przy nazwach potraw w menu zostały umieszczone tabelki z informacjami, jaka jest wartość odżywcza poszczególnych dań.

O komentarz do uczestnictwa restauracji w Programie poprosiliśmy Piotra Ledworucha, dyrektora Hotelu Dosłońce**** Conference & SPA:

„Wychodząc naprzeciw potrzebom współczesnego rynku gastronomicznego nie możemy przejść obojętnie obok problemu nadwagi wśród naszych klientów. Świadomość gości na temat podawanych potraw, zwłaszcza w lokalach o wysokim standardzie, obliguje nas do zachowania najwyższej jakości naszych potraw, a przy okazji do używania najlepszych produktów. Dzięki wiedzy na temat zawartości kalorii w serwowanych w restauracji daniach, nasi klienci mogą sami wybierać, jakiego rodzaju potrawy są dla nich najzdrowsze. Natomiast restauracja, dzięki Programowi, zyskała nowe oblicze menu. Stała się też obiektem zainteresowania ze strony klientów, dla których zdrowie jest szczególnie istotne. Pomysłodawcom takich programów według mnie należą się pochwały za wkład w rozwój branży gastronomicznej” – mówi Piotr Ledworuch.

Programu Menu Bez Tajemnic
Menu Bez Tajemnic to autorski program Unilever Food Solutions, który powstał w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie konsumentów dodatkowymi informacjami o daniach spożywanych poza domem, w lokalach gastronomicznych. Celem Programu jest zachęcenie właścicieli restauracji i szefów kuchni do zamieszczania w menu informacji o wartości odżywczej dań. Założenia Programu oparte zostały na wynikach World Menu Report, pierwszego globalnego raportu, który został przeprowadzony w 8 krajach świata, w tym Polsce, na temat wymagań konsumentów względem branży gastronomicznej. Jak wynika z badań, aż 88% ankietowanych Polaków oczekuje większej ilości informacji na temat dań serwowanych w punktach gastronomicznych. Informacje takie pozwoliłyby im dokonywać samodzielnie bardziej świadomych wyborów dań, jakie spożywają.

„Z przeprowadzonych na zlecenie Unilever Food Solutions w 2010 roku badań wynika, że stajemy się coraz bardziej świadomymi konsumentami i coraz częściej dbamy o to, co znajduje się na naszym talerzu. Mamy nadzieję, że dzięki naszym staraniom z kart menu w całej Polsce będzie można dowiedzieć się więcej m.in. na temat ilości węglowodanów, białek czy tłuszczów zawartych w każdym daniu” – mówi Janina Śliwa, Specjalista ds. Public Relations w Unilever Food Solutions.

Kolejne menu do odkrycia
„Zapraszamy wszystkich zainteresowanych przedstawicieli branży gastronomicznej do odwiedzenia strony www.menubeztajemnic.pl i przystąpienia do naszego Programu. Wystarczy wysłać do nas zgłoszenie, zaakceptować regulamin Programu, przekazać nam receptury dań, a specjaliści ds. żywienia z Unilever Food Solutions dokonają wyliczeń wartości odżywczej każdej potrawy. Następnie te dane można już umieścić w restauracyjnej karcie menu” – zachęca Janina Śliwa.

Więcej informacji na www.menubeztajemnic.pl oraz na fanpage’u Tajemnice restauracji na Facebooku

Unilever Food Solutions – kim jesteśmy
Na całym świecie pomagamy szefom kuchni i operatorom lokali różnej wielkości usprawnić pracę w kuchni – bez rezygnacji ze smaku czy kreatywności. Nasze profesjonalne produkty pod znanymi i lubianymi markami: Knorr, Hellmann’s czy Lipton wykorzystywane są w kuchniach
w 74 krajach świata.

W branży spożywczej działamy już od lat 80-ych XIX w. Sami jesteśmy szefami kuchni. Rozumiemy kluczową potrzebę zachowania równowagi między chęcią zachwycenia gości a generowaniem zysku. Wiemy również, jak sprawić, aby menu było jeszcze bardziej świeże i ekscytujące, dostosowane do zmieniających się gustów gości.



Unilever Food Solutions Polska Sp. z o.o.

ul. Bałtycka 43
61-017 Poznań
infolinia: 800 66 11 11
tel. 61 876 43 63
fax. 61 876 44 63

http://www.unileverfoodsolutions.pl
informacje prasowe
tekst dostarczony za pomocą
systemu pr.otwarty.pl

we współpracy z:
Multi Communications






Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu Otwarty.pl są chronione prawami autorskimi. Redakcja Otwarty.pl nie ponosi odpowiedzialności
za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.
© 2007-2013 otwarty.pl - portal internetowy
kontakt z redakcją